Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én, fotó: Máthé Zoltán/MTI

Bogárdi Szabó István: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét

Bogárdi Szabó István: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét

Csak mi, keresztyének vihetjük el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak. Ezt mondta a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap ünnepi istentiszteleten, Budapesten.

Húsvétkor kettéválik a világ. Az örömhír hirdetőire és azokra, akik hallgatnak róla vagy elhallgatják azt – fogalmazott a református püspök igehirdetésében. Úgy fogalmazott,

Isten azért bízza ránk a feltámadás jó hírét, mert mi látjuk Jézus keresztjében a bűnök bocsánatát.

Hozzátette, a feltámadás nem a régi megsemmisítését, hanem annak átformálását jelenti, hiszen Isten a könnyeket és a halált eltörli, minden mást azonban megújít.

A református püspök arról beszélt, 2000 éve Isten úgy döntött, “gyanús alakok”, egyszerű emberek vigyék el az örömhírt:

karácsonykor a világ peremén élő pásztorok, húsvétkor a bűnös Mária Magdaléna és a gyáva, Krisztus-megtagadó Péter apostol.

Bogárdi Szabó István kitért arra, hogy a hit ellenségei sokszor számon kérik a keresztyéneken életüket, a példamutatást, az erényeket, a mindent meghaladó szeretetet, s gyakran a vallástalanok szeretnék megmondani a hívőknek, milyen a jó keresztyén, az Isten és az egyház, erről azonban maguknak a keresztyéneknek kell tanúságot tenniük.

Kapcsolódó cikkek