Átadták a Pro Turismo Díjakat

Átadták a Pro Turismo Díjakat

Az idén tízen vehették át a rangos elismerést a Parlamentben. A díjátadón a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megragadta az alkalmat arra, hogy elmondja, szerinte Magyarország jelenleg a megújulás elején jár, ráadásul nagy "ellenszélben" kell előre haladnia.

A miniszter szerint az egész gazdaság, az egész magyar nemzet megújulásban van. Jövőre életbe lép a Széchenyi pihenőkártya, új turisztikai finanszírozási formát vezetnek be, ami több száz millió forintnyi vásárlóerőt eredményezhet, és szintén 2012-ben új turisztikai törvényt is alkotnak. “Ez nem egy reménytelen dacos ország” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy ez egy igen ígéretes, igen reményteljes – bizakodása szerint -, az Európai Unió egyik legreményteljesebb országa. Közben azt is elárulta, hogy a Pro Turismo díjakat az idén már egy új rendszerben osztják ki, eszerint az előző díjazottak zsűrije ad ajánlást, jelöli a következő év díjazottjait.

Az idén tízen vehették át a díjat. Elismerésben részesült Bíró Lajos, a Bock Bisztró Étterem társtulajdonosa, séf, Budai Zoltán, a Budai és Barta Kft. ügyvezető igazgatója, Cseri Miklós, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatója, Gedeon Zsolt, a Gedeon tanya panzió tulajdonosa és Hoffmann Henrik, a Residence Hotel Siófoki igazgatója. Pro Turismo Díjat kapott még Katz Páter, a Danubius Health Spa Resort Bükk és Sárvár igazgatója, Konkoly György, az egri Fehérszarvas Vadásztanya Étterem tulajdonosa, Ledényi Attila, az Art Market Budapest Igazgatója, Pataki János, a magyar cukrásziparosok országos ipartestülete elnöke és Török István János, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke.

Kapcsolódó cikkek