Orosz-ukrán: sokan érkeztek szombaton Ukrajnából

Orosz-ukrán: sokan érkeztek szombaton Ukrajnából

Az ukrán-magyar határon 6092 ember lépett be szombaton Magyarország területére, a román-magyaron belépők közül pedig 5484-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

A beléptetettek közül a rendőrség 414 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írta a rendőrség.

Az ukrajnai háború elől szombaton 427 ember, köztük 170 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte vasárnap a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai is kiveszik a részüket. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek