folyamatosan érkeznek a háború elől menekülők Budapestre, fotó: police.hu

Orosz-ukrán háború: szerdán is volt kinek segíteni Budapesten

Orosz-ukrán háború: szerdán is volt kinek segíteni Budapesten

Az ukrán-magyar határon 5388 ember lépett be Magyarországra szerdán, a román-magyar határon belépők közül pedig 3887-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön.
A beléptetettek közül a rendőrség 1 788 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

“Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért”

– tájékoztatott az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte csütörtökön a police.hu oldalon, hogy szerdán 241 menekültet fogadtak a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba.

A 241 ember között 115 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Közölték azt is, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel Kőbánya felső vasútállomáson és a BOK csarnokban segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai is segítenek a rendőröknek. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó cikkek