Milliárdok jutnak iskolák fejlesztésére

Milliárdok jutnak iskolák fejlesztésére

Iskolaépületek felújítására és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére 2020-ban első alkalommal adhattak be pályázatot a Magyar Falu Program keretein belül a területileg illetékes tankerületi központok az 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező települések vonatkozásában.

“Az iskolák felújítását és korszerűsítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton a Miniszterelnökség 166 nyertest hirdetett, a rendelkezésre álló keretösszeg ötmilliárd forint.

A vidéki kistelepüléseken lévő, elavult állapotú iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordít a kormány, amelyből 93 darab nyertes pályázatot támogat.

A nyertesek listája elérhető a kormany.hu honlapon. A Magyar Falu Program célja a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a helyi életminőség javítása, a népességcsökkenés megállítása. A program indulása óta a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12.000-et, a kifizetett állami támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot” – fogalmazott Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztos.

Kapcsolódó cikkek