A Pfizer és a BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal teli ampullái a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Koronavírus: Pfizer-szállítmányt kaptunk

Koronavírus: Pfizer-szállítmányt kaptunk

A héten újabb, több mint 250 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. Ezt tudatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közleményben kedden a médiával.

A legutóbbi már a 37. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által az országba szállított vakcina mennyisége meghaladja a 8,2 millió adagot. Magyarországra a Pfizer több mint 8 hónapja szállítja heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját. Az első negyedévben több mint másfél millió adag, a második negyedévben, több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállítottak a magyarországi oltópontokra. A Pfizer és a BioNTech eddig több mint 1,2 milliárd adag oltóanyagot állított elő és juttatott el a világ több mint 100 országába, területére. A jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig a kiszállított adagok száma elérheti a 3 milliárdot.

Kapcsolódó cikkek