Kényelmesebbé válik az éjszakai közlekedés

Kényelmesebbé válik az éjszakai közlekedés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kényelmesebbé teszi az éjszakai közlekedést, ezért több éjszakai járat menetrendje néhány perccel módosul. Erről tájékoztatta a társaság pénteken a médiát.

A menetrendi korrekciók segítik a gördülékenyebb eljutást a célállomásra, és újabb helyszíneken biztosítják a csatlakozást egyes járatok között.

A menetrendi változások az 1-es villamost, valamint a 901-es, a 907-es, a 908-as, a 918-as, a 934-es, a 941-es, a 973-as, a 973A, a 979-es, a 979A, a 992-es és a 999-es éjszakai autóbuszokat érintik.

A korrekciók során kiemelt figyelmet fordítottak a jelenlegi csatlakozási rendszerek fenntartására, sőt az utasok észrevételei alapján a gördülékenyebb eljutás érdekében a társaság áprilistól további helyszíneken biztosítja a csatlakozást egyes járatok között.

“Ennek eredményeként bizonyos 973A járatokkal a belváros felől Budafokra érkező utasok számára a Városház téren lehetővé válik a kerület felsőbb lakóterületeit érintő 941-es járatra való átszállás, amely jelentősen javítja a belváros irányából Budafok és Budatétény elérését az éjszakai órákban”

– olvasható a közleményükben.

A BKK szerint kényelmesebbé válik az utazás az 1-es villamos vonalán is éjszaka. Az utasforgalmi igényekhez igazodóan a késő esti, valamint a kora hajnali időszakban több esetben a teljes útvonalon a 901-es és a 918-as éjszakai járatokkal biztosítja a BKK az eljutást. Egyúttal az eddig a forgalomból kocsiszínbe kiálló villamosok és az ebben az időszakban rövidebb útvonalon közlekedő éjszakai autóbuszok közötti átszállási kényszer megszűnik – olvasható a kommünikében.

Kapcsolódó cikkek