Átadták a Készenléti Rendőrség debreceni központját

Átadták a Készenléti Rendőrség debreceni központját

Átadták csütörtökön a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának debreceni központját.

A létesítményt az egykori menekülttábor területén alakítottak ki.

Balogh János országos rendőrfőkapitány az átadóünnepségen hangsúlyozta: a kormány 2016 augusztusában hozott döntése nyomán a határőrizet megerősítésére az elmúlt időszakban háromezerrel növelték a készenléti rendőrség létszámát.

Hozzátette: a létszámfejlesztésre, az infrastruktúra modernizálására és a szükséges eszközök beszerzésére 2017-ben és 2018-ban csaknem 97 milliárd forintot fordíthattak. Ennek eredményeként ma már Debrecen mellett Győrben, Szombathelyen, Pécsett, Nagykanizsán, Szegeden és Kiskunhalason is új, modern épületben dolgozhatnak a készenléti rendőrök.

A rendőrfőkapitány elmondta: a debreceni határvadászoknál 309 rendőr teljesít szolgálatot. Az alegységek a határrend és a közterületek védelmének fenntartása mellett készenléti jellegű szolgálatot is elláthatnak.

Az 5,7 milliárd forintos beruházásról szólva Balogh János kifejtette: a csaknem 9 ezer négyzetméteres új központot részben már meglévő épületek felújításával, részben új építésével alakították ki.

Az épületekben irodák, szociális blokkok, raktárak, fegyverszoba, kondicionáló terem és mosókonyhák kaptak helyet, a rendőrök elhelyezésére pedig egy különálló garzonszállót építettek, kétágyas szobákkal.

Kósa Lajos, a város fideszes országgyűlési képviselője, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke hangsúlyozta: a debreceni központ átadása egy hosszú folyamat egyik állomása, amely tükrözi a magyar kormány elszántságát ebben az ügyben.

“Amíg ez a kormány vezeti az országot, Magyarország megvédi a területét, a határait és az európai uniós határokat, eleget tesz a nemzetközi egyezményekben foglaltaknak, és ezt következetesen képviseli”

– jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: a kormány nem fogadja el azt, hogy Európát ki kell tenni annak a migrációs folyamatnak, amelynek a végén “elveszítjük a hazánkat és Európát is”.

Kósa Lajos közölte: a kormány szándéka, hogy az eddigi bérrendezésen túl tovább emelje a rendőrök fizetését, ám – jegyezte meg -, a kérdésben még nagy viták várhatóak az ellenzékkel.

Kapcsolódó cikkek