illusztráció, fotó: pixabay.com

Saját forrásból fejleszt a borsodi megyei kórház

Saját forrásból fejleszt a borsodi megyei kórház

Jelentős beruházások kezdődtek, illetve kezdődnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a miskolci székhelyű intézmény saját forrásból 1,37 milliárd forintot fordít fejlesztésekre. Ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján Révész János főigazgató.

Tájékoztatása szerint a beruházások a gasztroenterológia és a gyermekegészségügyi központ intenzív osztályának területét érintik, valamint a parkolóhelyek bővítése és központi raktár építése is szerepel a tervekben.

A beruházásokra összességében 1 milliárd 370 millió forintot fordít az intézmény, amelynek gazdálkodási eredménye stabil,

“részben ez teszi lehetővé, hogy saját forrásból igen jelentős fejlesztéseket hajthatnak végre”

– tette hozzá a főigazgató.

Elmondta, az onkosebészeti és belgyógyászati épületek között zöldmezős beruházásként új részleg épül 674 millió forintból, ebben kap helyet a gasztroenterológia, egyebek mellett betegváróval, két belgyógyászati vizsgálóval, rendelővel, endoszkópos UH-vizsgáló helyiséggel.

“A beruházás kiemelten fontos része a gyermekegészségügyi központ intenzív osztályának fejlesztése, ahol teljes körű építészeti rekonstrukció és orvostechnológiai felújítás is megvalósul, ez növeli a szakmai kapacitást, javítja az ellátás minőségét és a hotelfunkciót is erősíti”

– közölte Révész János.

A központi raktár megépítése elengedhetetlen a hat tagkórházat számláló intézmény megfelelő üzemeltetéséhez, erre 378,5 millió forintot költenek – mondta a főigazgató,

aki arról is beszámolt, hogy 330 szilárd burkolatú parkolóhelyet is kialakít az intézmény.

Elhangzott, a kivitelezési munkákat pályázat útján a régió építőipari vállalkozásai nyerték, amelyek a munkákkal várhatóan ebben az évben végeznek.

Kapcsolódó cikkek