Kovács Pál: ez a legbiztonságosabb

Kovács Pál: ez a legbiztonságosabb

Az import sosem lehet annyira megbízható, mint egy hazai energiaforrás. Ezt hangsúlyozta a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a 20 éve alapított Energiapolitika 2000 Társulat jubileumi rendezvényén hétfőn Budapesten.

“A következő időszakban az áramfogyasztás növekedésére lehet számítani Magyarországon és a világban, egyebek mellett a népesség, illetve az életszínvonal növekedése miatt”

– jelezte.

Az államtitkár felidézte, a paksi atomerőmű az elmúlt csaknem 40 évben fennakadás nélkül termelt villamos energiát.

“Nem voltak ellátási válságok, vészforgatókönyvek, csak olcsó, biztos és tiszta áram”

– fogalmazott.

A megújuló energiaforrásokra kitérve Kovács Pál kiemelte, csak olyan energetikai rendszereket lehet működtetni, amelyek egyszerre szolgálják az ellátás biztonságát és a megfizethetó fogyasztói árakat.

Az államtitkár elmondta, a Paks-2 atomerőmű 17 millió tonna szén-dioxid évenkénti kibocsátását előzi majd meg.

Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke elmondta, a 2000-ben alapított szervezet szakmai és közéleti tevékenységet végez a nemzeti elkötelezettségű, környezetbarát energiapolitika kidolgozásának segítéséért, népszerűsítéséért és védelméért, a közjó érdekében. A jubileumi ünnepségen átadták az Energiapolitika 2000 Társulat alapította Nemzeti Energetikáért díjat öt szakembernek, köztük Süli Jánosnak, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszternek.

A rendezvényen bemutatták Járosi Márton Szolgálat című könyvét is.

Kapcsolódó cikkek