A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án, fotó: Botár Gergely/MTI/kormany.hu (archív)

Koronavírus: újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

Koronavírus: újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 300 000 maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 000 izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért.

Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.
fotó: Botár Gergely/MTI/ kormany.hu

Úgy fogalmazott:

“Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról. Az ő munkájukhoz feltétlenül szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen”

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

fotó: Botár Gergely/MTI/ kormany.hu

Kapcsolódó cikkek