Magyar Gripenek infracsapdát szórnak a szolnoki helikopter bázis felett 2019. augusztus 16-án, a 20-i budapesti légibemutató fõpróbáján, fotó: Mészáros János/MTI

Egész hétvégén folytatódik az ünneplés

Egész hétvégén folytatódik az ünneplés

Ezt közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség szombaton a médiával.

Szombaton tizenhat helyszínen várják színes programok az érdeklődőket. Délutánig még ingyenesen megtekinthető az Országházban a Szent Korona, és egész hétvégén látogatható az Aranyvonat. A Budavári Palota felújított Szent István-terme, amelyet már az első napon is több mint ezren láttak, augusztus 31-éig ingyenesen megtekinthető. Szombat délutántól késő estig koncertek pezsdítik fel a Műegyetem rakpartot és a belvárost, a Road Movie Live színpadon többek között a Margaret Island, a Halott Pénz és Ákos is fellép.

“A színpad népszerűségét jól mutatja, hogy augusztus 20-án a teljes rakpart megtelt egészen a Szabadság hídig családosokkal, fiatalokkal, külföldiekkel”

– emelték ki.

A Szent István-bazilika előtti téren a Mandoki Soulmates ad ingyenes lemezbemutató koncertet, amelyen a világhírű gitáros, Al Di Meola is fellép. Egész hétvégén folytatódik a Retro Tabán rock- és popkoncertsorozat, a Szabadság téri Utcazene Fesztivál, valamint a magyar komolyzene legszebb dallamait felvonultató Panorama Classical. Megtelt a Nehru part és a Bálna is, ahol a Divat és Design Fesztivál várja az érdeklődőket. Vasárnapig kerekasztal-beszélgetéseken, kreatív foglalkozásokon, workshopokon lehet részt venni. A háromnapos programsorozat keretében kézműves vásárt is tartanak, valamint magyar divat- és formatervezők mutatkoznak be.

A legkisebbeket szombaton is várja a Gyerekliget, a Városligetben a Vajdahunyad váránál kalandozhatnak a mesék birodalmában a gyerekek. A Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál is egész hétvégén tart azoknak, akik gasztronómiai élményre vágynak.

A Szent István-napi programokról részletes tájékoztatás érhető el a folyamatosan frissülő szentistvannap2021.hu oldalon.

“Az információk megtalálhatóak a fesztivál mobilalkalmazásában is, amely értesítést küld a kedvencnek jelölt műsorok kezdési időpontjairól”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek