A rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották

A rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották

Karácsonyig a postákon a szeptemberben kézbesített rezsiutalványok több mint háromnegyedét beváltották a nyugdíjasok, az így felhasznált rezsiutalványok összértéke meghaladta a 17,2 milliárd forintot. Ezt közölte a Magyar Posta szombaton az MTI-vel.

Mint írták, december 20-ig az összesen 7,5 millió kézbesített rezsiutalvány háromnegyedét már beváltották. A postai statisztikák szerint jellemzően minden hónapban 4-e és 11-e között volt a legnagyobb a beváltási arány, hiszen a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik.

“A legtöbb beváltás októberben történt, amikor az összes kézbesített rezsiutalvány harmadát használták fel csekkbefizetésnél a nyugdíjasok. A napi maximum is ebben a hónapban volt: október 11-én csaknem 189 ezer darab utalványt használtak fel az ügyfelek a csekkek befizetésénél”

– tették hozzá.

A posta közlése szerint az októberi napi átlagos százezer darabos beváltási arány novemberre 62 000-re csökkent, decemberben pedig csak az első héten haladta meg a 40 000 darabot, azt követően karácsonyig alatta maradt.

A még fel nem használt rezsiutalványokat március végéig lehet beváltani.

Kapcsolódó cikkek