illusztráció

Vádat emeltek egy budapesti kulturális intézménytől pénzt kicsaló férfi ellen

Vádat emeltek egy budapesti kulturális intézménytől pénzt kicsaló férfi ellen

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több száz millió forintot akart kicsalni egy terézvárosi kulturális intézménytől és egy ferencvárosi állami hivataltól.

A Fővárosi Főügyészség pénteken azt közölte, hogy a 48 éves, erdélyi származású, magyar állampolgárságú férfi ellen különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és ennek kísérlete, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

“Ismeretlenül maradt bűntársaival a vádlott 2016 nyarán 360 millió forintot csalt ki egy VI. kerületi kulturális intézménytől. Emellett mintegy 115 millió forintot próbált megszerezni egy IX. kerületi székhelyű állami hivataltól is, ahol azonban gyanút fogtak, és az ügyben azonnal feljelentést tettek”

– írták.

A közleményből kiderült, hogy a férfi olyan leveleket küldött az intézményeknek, amelyekben arról tájékoztatta őket, hogy a nekik szolgáltatást végző egyik cég számlaszáma megváltozott, ezért újat adott meg. Ez pedig a bűncselekmény elkövetőinek egy román cég nevében nyitott számlája volt, amelyre a terézvárosi intézmény át is utalta a több száz millió forintot.

“A számláról a vádlott ismeretlen társai mintegy 6 millió forintnak megfelelő eurót tudtak csak felvenni, mert időközben az intézmény a bankszámlát zárolta. A vádlott még ismeretlen társainak azonosítása és elszámoltatása érdekében a nyomozás folytatódik”

– áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek