Résztvevõk a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidõ bõvítésérõl szóló módosítása elleni tüntetésen a Lánchídon 2019. január 19-én, fotó: Mónus Márton/MTI

Tüntetést szerveztek Budapestre

Tüntetést szerveztek Budapestre

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten, a tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el.

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt. A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt.

A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy “Elegünk van” feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.
résztvevõk vonulnak a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidõ bõvítésérõl szóló módosítása elleni tüntetésen Budapesten, az Andrássy úton 2019. január 19-én, Balogh Zoltán/MTI

A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak. A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők. Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeketa budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

Kapcsolódó cikkek