forrás: pixabay.com

Kiderült, miért ölhetett a bódvalenkei gyilkos

Kiderült, miért ölhetett a bódvalenkei gyilkos

Nem adott neki kölcsön, ezért ölhette meg az idős asszonyt a bódvalenkei gyilkosság gyanúsítottja. Erről tájékoztatta a Miskolci Törvényszék közleményben a médiát vasárnap.

A december 15-én történt gyilkosság elkövetésével gyanúsított, szombaton elfogott férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság. Tájékoztatásuk szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető az esti órákban felkereste az idős asszonyt, aki miután közölte, nem tud pénzt adni neki, megkérte, hogy távozzon.

A férfi nem ment el, inkább levett a polcról egy kést, fenyegetőzni kezdett, és nyakon szúrta az őt a házból kitolni próbáló nőt.

Amikor az asszony a földre került, leszorította és többször megszúrta, majd átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált.
A gyanúsított ugyan látta, hogy az asszony még életben van, de elment anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, így áldozata a helyszínen meghalt. A bíróság a letartóztatást azzal indokolta, bizonyítottság esetén az elkövetett bűncselekményért – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Egyben úgy vélte, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.

Kapcsolódó cikkek