illusztráció

Elítélték a kecskeméti prostituált-gyilkost

Elítélték a kecskeméti prostituált-gyilkost

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt a Kecskeméti Törvényszék egy prostituáltat megölő férfit; a döntés nem jogerős.

A férfi élettársával és annak gyermekével 2015 júliusától Kecskeméten élt albérletben, pékként két helyen is dolgozott, de játékszenvedélyéből is keletkező anyagi gondjait nem tudta fedezni, ezért kölcsönöket kért. Fizetési kötelezettségei és pénztelensége miatt elhatározta, hogy az interneten kiválaszt egy prostituáltat, a szolgáltatás ürügyén felkeresi, majd erőszakkal szerez tőle pénzt.

A prostituáltat, aki 2012 nyarától bérelt egy lakást Kecskeméten, 2017. június 14-én kereste fel, miután telefonon időpontot egyeztettek. A szexuális aktus után a vádlott közölte, hogy nem tud fizetni, és a táskájából elővett késsel fenyegetni kezdte a nőt, hogy inkább ő adjon neki pénzt. A vita során a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabáljon, aki erre megharapta. A támadó dühében többször nyakon szúrta, majd amikor a sértett a földre került, tovább bántalmazta.  A nő belehalt sérüléseibe. Holttestére este a bérbeadó talált rá.

A bíróság a férfit nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, 20 évet kapott

ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Kapcsolódó cikkek