Bíró elé áll a gyilkos élettárs

Bíró elé áll a gyilkos élettárs

Emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki zsinórral megfojtotta élettársát, majd a holttestet egy félkész ház alagsorába rejtette. Ezt közölte a vádhatóság csütörtökön.

Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint

“a nagyon féltékeny természetű” férfi gyakran veszekedett élettársával, mivel úgy képzelte, hogy meg akarja őt csalni.

Egy ilyen veszekedés másnapján, 2019. augusztus 10-én reggel a nő elhatározta, hogy elhagyja a férfit, és ezt telefonon a lányának is jelezte. Miután a nő közölte a férfival, hogy el akar tőle költözni, az a földre lökte, és egy zsinórral megfojtotta.

“A férfi egy megtévesztő sms-t írt a sértett nevében a lánynak arról, hogy a házban talált pénzt magához véve elhagyja a férfit, és majd jelentkezni fog”

– részletezte a kommüniké.

Ezután a férfi kikapcsolta a sértett telefonját és elment dolgozni, majd este a nő holttestét a szomszédos – épülőfélben lévő – ház alagsorába vitte, ott elásta, majd a sértettel közösen lakott házból is elköltözött.

A sértett lánya később édesanyja eltűnése miatt bejelentést tett. 2019. november 27-én találták meg a holttestet tetemkereső kutya segítségével.

A megyei főügyészség emberölés miatt emelt vádat az ügyben az elkövetővel szemben, aki letartóztatásban várja a bírósági eljárást.

Kapcsolódó cikkek