illusztráció, fotó: pixabay.com

Újdonságot mutat be a Budapesti Operettszínház

Újdonságot mutat be a Budapesti Operettszínház

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház; a Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban.

“Öt film és többszáz színházi előadás után Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be”

– olvasható a teátrum közleményében.

Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója szerint az előadás a színház sokszínűségét hivatott megmutatni.

“Nem titkolt szándékom, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítsunk meg folyamatosan, és szoktassunk be a Budapesti Operettszínházba”

– idézi a közlemény a főigazgatót.

Mint a közleményben kiemelik, Kiss Csaba az általa rendezett Tajtékos dalok című produkció stiláris folytatásaként ismét egy francia darabot állított színpadra a Kálmán Imre Teátrumban.

A rendező az előadás zenéjét méltatva elmondta: lenyűgözve nézte, ahogy Kovács Adrián zeneszerző rétegről-rétegre fejtette meg zeneileg a szerepeket.

“Mögöttünk van egy bonyolult regény, valamint több filmfeldolgozás előképei, mégis egyénien és saját ízlése szerint egy barokk világban elevenedik meg a mai gondolkodás, néha még Bartókot is ki lehet hallani”

– mondta a rendező.

Kovács Adriánt is idézik, aki a zenéről elmondta: az úgynevezett “rizsporos” korszakot vette alapul.

“Mégsem tekintem stílusjátéknak, inkább arra a kettősségre épül fel az egész, hogy a szereplők mást mondanak, mint amit valójában gondolnak. Ebben tud a zene segítség és kifejezőeszköz lenni, kicsit modern köntösbe öltöztetve”

– mondta.

A produkcióhoz Berzsenyi Krisztina jelmeztervező korhű, részletgazdag és látványos jelmezeket tervezett. Az előadás díszlete maga a Kálmán Imre Teátrum egésze a színpaddal és a nézőtérrel együtt, vagyis a néző a vetítésekkel kiegészülő előadás aktív részesévé, míg a szereplők időnként saját karakterük nézőjévé válnak.

Az előadásban Kocsis Dénes/ Sándor Péter, Polyák Lilla/ Peller Anna, Széles Flóra/ Gubik Petra, Janza Kata/ Füredi Nikolett, Kelemen Hanna/ Kardffy Aisha, valamint Cseh Dávid Péter/ Angler Balázs játszik.

A darab szövegkönyvét Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba írta, a játékmester Bori Tamás, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi.

Kapcsolódó cikkek