forrás: magyarzenehaza.com

Különleges estre készülnek a Magyar Zene Házában

Különleges estre készülnek a Magyar Zene Házában

Koncertinstalláció, elektronikus zene, rockzene, közösségi happening és hangjáték is várja a közönséget a Kreatív (Félre)Értelmezések Rituáléi című esten május 23-án a budapesti Magyar Zene Házában.

“Az érdeklődők választ kaphatnak az egymástól tanulás mikéntjéről és hogy milyen művészeti formákban próbálhatjuk meg mindannyiunk számára érvényesen megjeleníteni mindazt, amit egymástól tanultunk”

– közölték a szervezők.

A nemzetközi projekt résztvevői európai és ázsiai művészek, kutatók. Együttműködésük virtuális terepe Tajvan egy kis szigete, ahonnan a résztvevők közül többen is származnak. A szigetet évszázadok óta a Tao népcsoport lakja, kultúrájukat számos szabály és a nyugati ember számára különös rituálé szövi át.

Mintegy ezeréves kultúrájuk a modern világ különböző behatásai miatt is eltűnőben van.

Az est programjai között koncert- és videóinstinstalláció, közösségi happening, hangjáték, elektroakusztikus kamarazene, táncperformansz, elektroakusztikus performansz és Lan Ju (Orchidea-sziget) szigetéről származó tradicionális vokális zene is szerepel. Magyarországot Gryllus Samu zeneszerző képviseli a projektben.

Kapcsolódó cikkek