fotó: pixabay.com

Szellemi honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA

A szellemi honvédelem aktuálisabb mint valaha, hiszen a globalizálódó világban minden üldözendőnek számít, ami egyedi. Ezt hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen átadták a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő Díjait.

Potápi Árpád János úgy vélekedett, hogy Magyarország mára stabil, szuverén és gazdaságilag erős országgá vált, amely elsősorban magyar, utána európai és keresztény. Ennek ellenére ma is fontos, hogy a nemzeti érdekek mellett ne csak a kormány álljon ki, hanem szellemi honvédőként az értelmiség meghatározó képviselői is – tette hozzá a politikus. Felidézte, hogy a szellemi honvédelmi mozgalom a második világháborút megelőző években bontakozott ki, amikor a hitleri Németország a nemzetállamok felszámolásával fenyegetett.

“Ugyanakkor ma, csakúgy mint akkor, szellemi honvédelmi harcot kell folytatnunk a nekünk ártó, minket bekebelezni akaró ideákkal és hatalmakkal szemben”

– jelentette ki Potápi Árpád János.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában. Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az identitásukat vesztett szociálliberális erők. A másik oldal viszont ragaszkodik a nemzetek Európájához, és magáénak vallja a kereszténységnek köszönhető kulturális eredményeket.

Szerinte a most távozó Európai Parlament és Európai Bizottság semmibe veszi a kontinens ősi hagyományaira támaszkodó szellemi identitást.

“Ezért a szellemi honvédők egyértelműen elutasítják azt a törekvést, amely egy föderatív Európa megalkotására irányul, mert az, a demokrácia elveivel szemben, nem tiszteli az uniós tagállamok alanyiságát”

– mondta az elnök.

Hozzáfűzte, ebben a helyzetben a közép-európai szabad nemzetek, a Visegrádi Négyek összefogása garantálhatja a rendet a kontinensen.

“Ugyanakkor a szellemi honvédők feladata, hogy Európát és a szülőföldet az értelem erejével megvédjék az Európára szervezett formában rátörő illegális bevándorlóktól, és elérjék egy megreformált uniós intézményrendszer kialakítását”

– mondta Csizmadia László.

Erre nyújtanak soha vissza nem térő alkalmat a 2019-es európai parlamenti választások – tette hozzá. Az ünnepségen

Szellemi Honvédő Díjat vehetett át Szabó Anett, az Echo TV műsorvezetője, Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége elnöke, illetve a Kisebbségi Jogvédő Intézet képviselője. A CÖF-CÖKA Szellemi Honvédő Emléklapot adományozott Gubás Jenő vajdasági orvosnak, a délvidéki magyar közélet jeles képviselőjének.

Kapcsolódó cikkek