fotó: pixabay.com

Nyitrai Zsolt: örömteli, hogy egyre több nő vállal közéleti szerepet

Nyitrai Zsolt: örömteli, hogy egyre több nő vállal közéleti szerepet

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a miniszterelnöki megbízott arról beszélt, a kormány számít a nők véleményére, például a családvédelmi konzultációban, és véleményüket beépíti a döntéseibe.

A tájékoztatón ismertették a civil szervezet nőnapi programjait, Nyitrai Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy

a kormánynak van női minisztere és az Országgyűlés háznagya is hölgy, az államtitkárok között is több nő dolgozik, valamint az állami cégek vezetői között is sok a sikeres nő.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, a kormány számít a nők véleményére, például a családvédelmi konzultációban, és véleményüket beépíti a döntéseibe. Felidézett több kormányzati intézkedést,

ezek között a Nők 40 programot, amelynek lehetőségével ismertetése szerint már 250 000-nél többen éltek.

Nyitrai Zsolt a legfontosabb kormányzati feladatnak a nők, a gyermeket nevelő családok támogatását nevezte, és ezek közül elsőként az adókedvezmények rendszerét emelte ki.

fotó: pixabay.com

Király Nóra, a Ficsak alapítója, egyben Újbuda Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, bemutatta az idén harmadik alkalommal megjelenő Női lélek férfi szemmel című kiadványt, amelyben 90 művész, sportoló, illetve közéleti szereplő nőnapi üzenete olvasható. Ők – mondta – azzal a megbecsüléssel és tisztelettel írnak a nőkről, ami Magyarországon fontos és követendő példa lehet.

Király Nóra szerint a kormányzat a nők és a családok iránti megbecsülését a szavakon túl tettekkel is bizonyította már, így az Európában is példaértékű erkölcsi és anyagi támogatással.

A kiadványban nőnapi üzenetet megfogalmazó közéleti szereplők között van mások mellett Kásler Miklós, Palkovics László, Trócsányi László, Varga Mihály miniszter és Tarlós István főpolgármester. A kiadvány a Ficsak honlapján is megtekinthető, facebook oldalukon pedig nőnapi internetes játékot indítottak, melyben

Király Nóra szerint “a női lélek titkait” lehet “elemezni, boncolgatni”.

Közölte, a Ficsak pénteken az Országházban nőnapi szakmai konferenciát tart mintegy 400 meghívott nő részére. Az esemény célja támogatni a női lét teljességének megélését, egyediségének megőrzését és az abban való kibontakozást. Mindez nem csak az egyes nők számára jelenti a kiteljesedés egyik fontos útját, de az egész közösség számára is pótolhatatlan érték – írták a konferenciáról szóló közleményben.

Kapcsolódó cikkek