bor, zene, fotó: pixabay.com

Palya Bea: dal és klip készült az új lemez felvezetéseként

Palya Bea: dal és klip készült az új lemez felvezetéseként

Élet címmel új lemezt rögzített Palya Bea. A március legelején felvett anyag előfutáraként a címadó dalt és a hozzá forgatott klipet május 16-án mutatja be az énekesnő.

“Egy táncos hétvégén hallottam egy zenét, amelyben bolgár nők énekeltek csodálatos lüktetéssel. Ez hihetetlen megtisztulás volt számomra. Később elkezdtem a ritmusokkal játszani és ez a közösségi, életigenlő, családtagokat összehangoló, mozgásra hívó zene szólt bennem”

– idézte fel a lemez dalait megihlető időszakot Palya Bea.

A hazai világzenei színtér meghatározó szereplője kifejtette, hogy néhány évvel ezelőtti válása után nehéz időszakot élt meg, de utána teljesebb, az életet jobban értékelő, őszintébb lény lett és központi témája lett az élet értékelése. Erről az új, érettebb örömről akart dalokat írni. Néptáncos emlékeiből ugrott be neki, hogy “élet élet, be gyöngy élet…”, de Kodály Háry Jánosából csak ezt a két sort használta fel másik dallammal.

“Fogtam a tapanomat, a derbukámat, a rikemet, a bendiremet, kísérleteztem a groove-okkal ezeken az ősi ütőhangszereken. Azt akartam elérni, hogy a dalok első néhány másodperce után a hallgató táncolni akarjon”

– mondta Palya Bea.

Az új anyag első dalát, az Életet három formában is közzéteszi május 16-án a népszerű énekesnő, akusztikus verzióban, a Laverock (Vesztergom Laura) készítette mixszel, valamint videoklipként a YouTube csatornáján.

A közösségi klip mini házivideókból áll, amelyeket rajongók, partnerek, művészek, barátai, a média szereplői, ismert emberek és civilek vegyesen készítettek telefonjukkal.

“Ezek a felvételek megmutatják, hogy a karanténban is meg lehet találni az örömforrást és a szépséget. Az összefogásról, az offline távolságtartásról, ugyanakkor az online kapcsolódás kreatív formáiról szólnak”.

A koncepciót két fiatal filmes, Polhodzik Ádám és Tudisco Júlia valósította meg.

“A május 16-i premieren a közösségi oldalaimon online bejelentkezem, beszélgetek az alkotókkal”

– tette hozzá.

Palya Bea Élet című új lemezén – akárcsak legutóbbi, 2018-as albumán, a Hazatalálokon – Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, szaxofon, doromb), Lisztes Jenő (cimbalom), Gerzson János (oud, buzuki, ütőhangszerek), Orbán György (nagybőgő) és Czirjék Tamás (dob, ütőhangszerek) játszik az énekesnő zenekarában. Az Élet Palya Bea tizedik stúdiólemeze.

Kapcsolódó cikkek