fotó: pixabay.com

Díjazták a Zempléni Fesztivál főszervezőjét

Turjányi Miklós kapta meg a 2019-es Takács András-emlékdíjat Bodrogkeresztúron hétfőn, a Tokaji világörökségi szakmai napon.

“Az immár ötödik alkalommal odaítélt díjat 2014-ben alapította a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság Egyesület; az elismerés átadását a Tokaji Történelmi Borvidék Világörökségi Gondnoksága is támogatja”

– tájékoztatta a médiát az egyesület.

Mint a közlemény emlékeztet, a Takács András-emlékdíjat azon személy vagy közösség kapja, aki a legtöbbet tette adott évben vagy időszakban a világörökségi értékek megőrzéséért, illetve fejlesztéséért. Az elismerés célja, hogy a borvidék minden szereplőjében mélyítse az együttgondolkodást és a közös célokat elősegítő feladatmegosztást.

Az emlékdíj alapítói együttműködésekkel, eszmecserékkel szeretnék ösztönözni a borvidéki világörökségi értékek megőrzését, fejlesztését, továbbá a világörökségi értékek megőrzésére, fejlesztésére vonatkozó kész javaslatok megszületését.

Az idei Tokaji világörökségi szakmai nap programja a kultúra helyi kérdéskörét járta körül – számolt be a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság Egyesület.

Kapcsolódó cikkek