Elöl Bajnok Artúr, az MTI brüsszeli tudósítója, Hornyák József, a Portfolio. hu, Elõd Fruzsina, az Index, Szalai Laura, a Magyar Hírlap, Lukács Viktor, az M4 sportszerkesztõsége és Czwick Dávid, az InfoRádió munkatársa, a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának kitüntetettjei (b-j), mögöttük Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja, Balogh Gabriella, Net Média Zrt. résztulajdonosa, Vaszily Mklós, az Echo Tv vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a zsûri elnöke, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének fõtitkára, Holló Márta, az ATV mûsorvezetõje és Azurák Csaba, a TV2 mûsorvezetõje, a zsûri tagjai a díjátadón a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2018. november 26-án, fotó: Illyés Tibor/MTI

Díjazták a fiatal újságírókat

Díjazták a fiatal újságírókat

Átadták a Junior Prima-díjat sajtó kategóriában hétfőn Budapesten, a harminc évnél fiatalabb tehetségeket elismerő kitüntetésben idén hatan részesültek.

Az átadóünnepségen Krisán László, a díj mecénási feladatait ellátó KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, az elismerésekről döntő zsűri elnöke kiemelte, olyan szakmai és emberi értéket keresnek a fiatalokban, amelyre jó felhívni a figyelmet.

“A nettó kétmillió forint pénzjutalommal is járó díj segítség és ösztönzés, elnyerésével olyan önbizalmat kaphatnak a fiatalok, amellyel továbbléphetnek munkájukban”

– tette hozzá.

Krisán László úgy fogalmazott,

a média szubjektív terület, emiatt nehéz mérni az eredményeket, hiszen minden tudósító és riporter önálló személyiség, aki beleviszi a saját gondolatait a munkájába, ugyanakkor objektívnek is kell lenniük, mindez pedig komoly felelősséget jelent.

Idén 38 jelöltből 31-en kerültek be a válogatóba, közülük választotta ki a zsűri a hat díjazottat – közölte a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Elismerést kapott Bajnok Artúr, az MTI brüsszeli tudósítója, Czwick Dávid, az InfoRádió munkatársa, Előd Fruzsina, az Index újságírója, Hornyák József, a portfolio.hu munkatársa, Lukács Viktor, az M4 sport kommentátora és Szalai Laura, a Magyar Hírlap újságírója.

A méltatások során Bajnok Artúrról kiemelték, nehéz terepen dolgozik, mégis árnyaltan, finoman, magas színvonalon ad hírt az Európát érintő döntésekről és kihívásokról.

Lukács Viktorról elmondták, az MTVA akadémiai programján keresztül került a csatornához, ahol már gyakornokként kitűnt szorgalmával, munkabírásával és tehetségével, azóta pedig töretlenül ível felfelé a pályája.

A zsűri tagja volt Balogh Gabriella, Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta, az ATV műsorvezetője, Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője, Galambos István, az MTVA programigazgatója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja, Vaszily Miklós, az Echo TV vezérigazgatója és Krisán László.

Kapcsolódó cikkek