fotó: pixabay.com

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol vasárnapig 30 ország 300 kiállítója várja a látogatókat turisztikai kínálatával.

Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón kiemelte: az ágazat újabb sikeres évet zárt tavaly; a robogó magyar gazdaság egyik húzóágazata a turizmus, amely a multiplikátor hatásokat is figyelembe véve a magyar GDP mintegy 10 százalékát termeli meg. Az idei külföldi díszvendég Algéria, az országtól a modern kihívásokhoz való alkalmazkodást és hagyományőrzést tanulhatnak a magyarok is. A kiállítás belföldi díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti

Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram – sorolta a vezérigazgató, hozzátéve: a kiállítás egyik fő standja pedig a fővárosé, Budapest Európa Sportfővárosa idén.

Szalay-Bobrovnicky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese kiemelte: a kiállítás a turisztikai szakma legnagyobb összejövetele, a stratégiai ágazat seregszemléje, Budapest házigazda városként presztizskérdésnek tekinti a részvételt minden évben.

A város és a Hungexpo méltó gazdái a programnak, a folyamatos megújulás mellett a fejlődést is mutatja az, hogy évente 30-35 ezer ember látogat ki a kiállításra – húzta alá.

Kapcsolódó cikkek