Hamarosan kezdődik a Kőfeszt

Hamarosan kezdődik a Kőfeszt

Augusztus 27. és 29. között rendezik meg a Kőfesztet a Balaton-felvidéken, a Káli-medence településein, ahol huszonnégy helyszínen 149 programmal várják majd a közönséget.

Csúri Ákos, a rendezvény alapító-főszervezője a programok csütörtöki sajtótájékoztatóján Kővágóörsön elmondta, hogy a Kőfeszt középpontjában a folklór áll, a programok között kiállítások, gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások, valamint előadással egybekötött régészeti programok és beszélgetések is szerepelnek.

Az egyes eseményeket a Káli-medence településein, Kővágóörsön, Balatonhenyén, Kékkúton, Szentbékkállán, Mindszentkállán, Köveskálon, valamint a Pálkövei strandon tartják.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program kormánybiztosa szerint az általuk is támogatott Kőfeszttel a kulturális fővárosi program is térségivé válik. Hozzátette, hogy ez lesz az idei első ilyen rendezvényük.

Kiemelte a fesztivál gazdaságélénkítő szerepét, valamint azt, hogy a programok a közösség összetartó erejét is növelhetik. Mint mondta, jelentős pontjává válhat a Kőfeszt a térség önazonosságának.

Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott örömét fejezte ki a balatoni turizmus élénkülése miatt, de felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus még köztünk van, ezért arra kérte a Kőfesztre érkezőket, hogy tartsák be az alapvető higiéniai szabályokat és tartsák meg a védőtávolságot. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kőfeszt zárt terekben tartott rendezvényein kötelező lesz a maszkviselés, és minden ilyen programon kézfertőtlenítőket is kihelyeznek.

Horváth Dezső, Kővágóörs független polgármestere hangsúlyozta, hogy tavaly sikeres volt az akkor első alkalommal megrendezett Kőfeszt.

Úgy fogalmazott, a turizmusra hosszú távon lehet építeni, és ki kell használni a térség különleges környezeti adottságait.

Kapcsolódó cikkek