Teherán grafikája, forrás: pixabay.com

Grafikai alkotóműhely nyílik a Szolnoki Művésztelepen

Grafikai alkotóműhely nyílik a Szolnoki Művésztelepen

Nyomatról nyomatra címmel, hagyományteremtő szándékkal tartanak a művészi grafika hagyományait, technikai sokszínűségét és a műfaj képviselőit bemutató elméleti és gyakorlati alkotóműhelyt március 29. és 31. között a Szolnoki Művésztelepen.
A Képgrafikusok Olgyai Viktor Egyesülete (KOVE) és a Szolnoki Művésztelep háromnapos rendezvényének programját kiállításmegnyitó, könyvbemutatók, előadások és workshopok gazdagítják.

A művésztelep közleménye szerint március 29-én mutatják be Szunyoghy András grafikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja Vadállatok anatómai rajzai című új albumát a Rajzstúdió Galériában Danyi Zsuzsanna kulturális szakember moderálásával. Ezen a napon nyílik meg a Kert Galériában és a Rajzstúdió Galériában Frimmel Gyula Rékassy Csaba-díjas grafikusművész, Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja és Szunyoghy András Nyomatról nyomatra című kiállítása, és Orosz István Páternoszter című új nagyregényét is bemutatják.

Március 30-án a Grafikai Műhelyben és a Rajzstúdió Galériában tartják a grafikai technikák – linómetszés, monotípia – workshopját.

A műhelymunkát Danka Attila, Kun Péter és Sinka Péter grafikusművészek fogják vezetni. Ezen a napon műterem-látogatásokra is lehetőség nyílik a Szolnoki Művésztelep alkotóinak stúdióiban.Március 31-én a Kert Galériában tartanak szakmai előadásokat a művészi grafikáról. Gyárból a műterembe, avagy a linóleumtól az első linóleummetszetekig címmel Lisányi Endre esztéta, művészettörténész előadását, Hagyj jelet! – A vonal láthatatlan dimenziói címmel pedig Verebes György Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész előadását hallhatják az érdeklődők. Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) docense Grafika a grafikán túl – A kortárs grafika konceptuális útjai címmel tart előadást, Kass Jánosról, a “sokoldalú művészről” pedig Képiró Ágnes művészettörténész beszél majd. A rendezvény ingyenes, a szervezők a programváltozás jogát fenntartják. További információ ide kattintva található.

Kapcsolódó cikkek