matematikus (illusztráció), fotó: pixabay.com

Versenyképesebb működési forma alakul ki a Miskolci Egyetemen

Versenyképesebb működési forma alakul ki a Miskolci Egyetemen

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken Miskolcra látogatott, hogy egyeztessen a Miskolci Egyetem vezetőivel az intézmény jövőjéről.

Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében ismerteti, Magyarország kormánya döntött arról, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában fog tovább működni. A miniszter és a helyettes államtitkár személyesen tájékoztatta a rektort, a rektorhelyetteseket, a kancellárt, a kancellár-helyettest, a dékánokat az egyetem előtt álló feladatokról, a modellváltásból fakadó előnyökről, lehetőségekről.

2020. július 1-jével a Miskolci Egyetem fenntartója egy állam által létrehozott vagyonkezelői alapítvány lesz, amellyel kapcsolatban Palkovics László kiemelte, az átalakítás a Miskolci Egyetem versenyképességének növelését szolgálja, csakúgy, mint a budapesti Corvinus Egyetem esetében.

A megbeszélésen szó esett arról is, hogy az egyetem versenyképességének növelése és fenntartható fejlődése érdekében melyek a legszükségesebb teendők – ismerteti közleményében a szaktárca.

Kapcsolódó cikkek