Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT) ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 23-án, fotó: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nemzeti Kulturális Tanács: az élet újraindítása mellett a védekezésre is figyelni kell

Nemzeti Kulturális Tanács: az élet újraindítása mellett a védekezésre is figyelni kell

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására a Karmelita kolostorban megtartotta soron következő ülését a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT), ahol áttekintették a koronavírus-járványnak a magyar kulturális intézményekre gyakorolt hatását. Ezt közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A testület, melynek elnöke Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és a tizenhét kultúrstratégiai intézmény vezetőjéből áll, megállapította:

“Magyarországon elkezdődött a visszatérés a normális élethez, ugyanakkor a szakemberek felhívását komolyan kell venni, akik figyelmeztetnek, hogy a veszély nem szűnt meg.”

Orbán Viktor bevezetőjében elmondta: a vírus elleni első csatát megnyertük, a védekezés első szakasza sikerrel zárult, mert meg tudtuk akadályozni a járvány tömegessé válását. Ugyanakkor felhívta a vezetők figyelmét arra, hogy továbbra is követni kell a szabályokat: tartani kell a távolságot, és fokozottan kell ügyelni minden intézményben a higiéniára.

“A Nemzeti Kulturális Tanács szombati ülésének témája volt a jövő évi költségvetés és az NKT munkarendje is”

– mondta a sajtófőnök.

Kapcsolódó cikkek