forrás: pixabay.com

Négy komédia és egy családi musical kerül színpadra

Négy komédia és egy családi musical kerül színpadra

Bejelentették a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadának repertoárját. Vándorfi László, a színház igazgatója beszélt róla a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Az igazgató közölte, az évadot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor: Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musicaljével indítják, amelyet elsőként a Pannon Várszínházban láthat a közönség. Szintén Veszprémben állítják színpadra elsőként Peter Quilter: Bestseller című komédiájának háromszereplős változatát, Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából pedig a szerző Kulcskeresők című komédiáját mutatják be.

Márton László: Jászai Mari feltámasztása című komédiájának középpontjában egy színjátszó szakkört vezető tanárnő áll, aki a darab során egyre inkább azonosul Jászai Marival, különösen Médeia-alakításával.

Az évad pedig Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiájával zárul majd.

“Az öt előadás közül hárommal – a Bestsellerrel, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneváljával és a Kulcskeresőkkel – már az idei év első felében előbemutatóként megismerkedhet a közönség”

– ismertette Vándorfi László. Halmay Gábor, a veszprémi önkormányzat közjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Pannon Várszínház a tavalyi évben az élen járt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program lehetőségeinek megragadásában.
Jelezte: az önkormányzat a lehetőségeihez képest a jövőben is támogatja a magánfenntartású színházat.

Greksza Kincső, a színház marketingmenedzsere arról tájékoztatott, hogy a Pannon Várszínház által rendezett Tavaszi Fesztiválon kilenc előadást játszanak, köztük a Valahol Európában, az A szív hídjai, illetve a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című darabok utoljára lesznek láthatók Veszprémben.

“A kínálatot színesíti a Bestseller előbemutatója, és a Veres 1 Színház Tombol az erény című vendégelőadása is”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek