Kokárdák a Magyar Nemzeti Múzeum elõtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 172. évfordulóján 2020. március 15-én, fotó: Mohai Balázs/MTI

Március 15: Forradalmi Forgatag várja a hadtörténeti múzeumban

Március 15: Forradalmi Forgatag várja a hadtörténeti múzeumban

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várja a látogatókat a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden, a március 15-ei nemzeti ünnepen. Erről tájékoztatta az intézmény a médiát.

A Forradalmi Forgatag rendezvénye tizedik alkalommal kínál egésznapos programokat március 15-én a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók előadást hallhatnak “Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc fegyverei” címmel 11, 13 és 15 órakor.

Emellett – a szokásoknak megfelelően – idén is kézműves foglalkozásokkal várják a kisebbeket.

A gyerekek huszárcsákót, zászlót, huszárfigurát készíthetnek, valamint játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség. A kiállítások 9 és 17 óra között ingyenesen látogathatóak a múzeumban, a díszudvaron pedig egy honvéd- és sorgyalogtábor életébe nyerhetnek bepillantást.

A huszárbemutatókon kívül alaki és harcászati bemutatókat, valamint óránként kardos toborzótáncot tartanak.

A programokról részletek találhatók itt és itt. Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Kapcsolódó cikkek