Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom, forrás: Facebook

Felújítják a híres templomot

Felújítják a híres templomot

Kormánytámogatással újul meg a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom.

A tárca közleményében a pénzügyminisztert idézve úgy fogalmaz, a magyar kabinet egyik legfontosabb vállalása a helyi közösségek támogatása,

“mert belőlük tevődik össze egy épülő, a céljaiért tenni képes nemzet”.

A tájékoztatás alapján Varga Mihály a plébánia felújítását és kibővítését bejelentve elmondta, a kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal járul hozzá a templom felújításához és közösségi tereinek kibővítéséhez.

“Azok a közösségek érnek el eredményt, amelyeknek vannak együtt megfogalmazott céljai, és van bennük tenni akarás azok megvalósításhoz”

– emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy a Pasaréti téri templom felújítását a helyi közösség kezdeményezte.

“Az átfogó felújítási terv kidolgozása a hívek és rendtagok bevonásával történt”

– mondta a miniszter.

A Pénzügyminisztérium közlése alapján a tervek szerint a templomot és a rendházat is felújítják, korszerűsítik, továbbá méltó környezetbe kerülhet a ferences rend történetét is magába foglaló könyvtár. A templomhoz tartozó közösségi házban egy olyan 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki, amely a környék nem katolikus lakosságát is szolgálhatja, hiszen a közelben nincs hasonló nagyságú közösségi tér – olvasható a közleményben.

Kiemelték, a fejlesztés segítségével a jelenlegi közösségi házban duplájára lehet bővíteni az óvodai férőhelyek számát, ugyanott a terület szociális ellátását végző Gondviselés Háza idősgondozásának lehetőségei is növekednek, és mindkét intézmény dolgozói méltóbb körülmények között dolgozhatnak.

A pasaréti templom a főváros egyik emblematikus épülete, a modern építészet egyik fontos alkotása, melyet Rimanóczy Gyula tervezett a mellette álló buszvégállomással együtt.

“A felújítás így a hazai épített örökség védelmét és továbbörökítését is szolgálja”

– idézi a minisztérium Varga Mihályt.

Kapcsolódó cikkek