fotó: pixabay.com

Egy helyen a magyar népi kézműves örökség

Egy helyen a magyar népi kézműves örökség

A magyar népi kézműves örökség alkotóműhelyeit bemutató kiadvány jelent meg a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete gondozásában. Ezt közölte a szervezet pénteken.

A közlemény szerint a kötet bemutatja az országszerte működő alkotóházakat, műhelygalériákat és nyitott műhelyeket, azok történetét és az ott működő közösségek tevékenységét. A kötettel a szervezet szeretné minél szélesebb körben felkelteni az érdeklődést a magyarság tárgyi anyanyelvét továbbvivő népi kézművesség iránt.

A Népi Kézműves Örökségünk Alkotóműhelyei című kiadvány az egyesület tagjainak országszerte működő alkotóhelyein, az egyesület honlapján (ahazak.hu), valamint a megyei jogú városok Tourinform Irodáiban is elérhető lesz. A kötetet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Csoóri Sándor Program támogatta.

A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete 2011-ben létrejött civil szervezet, legfőbb célja, hogy hozzájáruljon a hagyományos népi kézműves alkotóműhelyek létrejöttéhez, fejlesztéséhez, tevékenységük népszerűsítéséhez – írja a közlemény.

Kapcsolódó cikkek