fotó: pixabay.com

Gyerekeknek szól a Kalandra fül! klasszikus zenei fesztivál

Gyerekeknek szól a Kalandra fül! klasszikus zenei fesztivál

Az Óbudai Danubia Zenekar idén is megrendezi Kalandra fül! című, gyerekeknek szóló klasszikus zenei fesztiválját május 28-án és 29-én a Budapest Music Centerben.

“A fesztivál mindkét napjának délelőttjén a Danubia Zenekar két-két saját ifjúsági produkciója lesz látható, további négy előadás pedig kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban”

– olvasható a szervezők közleményében.

A közös produkciók között szerepel a Szent Efrém Férfikarral és a ZeneMűvekkel tervezett koncert, a Közös hang előadás a Máltai Szimfónia programban hangszeren tanuló gyerekekkel, valamint a Fabényi Réka vezetésével működő, autista, Down-szindrómás és más fogyatékossággal élő fiatal tagokkal is rendelkező Parafónia Zenekarral való közös fellépés. Az eseményre a zenekarhoz csatlakozik Szinetár Dóra is, aki nemcsak műsorvezetőként lesz jelen, hanem néhány produkcióban is közreműködik.

A Kalandra fül! Fesztivál Magyarország egyetlen olyan klasszikus zenei eseménye, amely immár harmadik alkalommal gyűjti egy helyre az óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló előadásokat.

Az esemény azon túl, hogy értékes információkkal látja el a legkisebb nézőket is, befogadható módon nyújt minőségi zenei élményt, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté. A fesztiválra a jegyek elővételben már megvásárolhatók, a kétnapos eseményen lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni.

Kapcsolódó cikkek