A Megafilm is ott lesz az European Film Marketen

A Megafilm is ott lesz az European Film Marketen

A Megafilmnek is lesz virtuális standja a csütörtökön kezdődő European Film Marketen, amelyet idén az online térben rendeznek meg február 17-ig.

Az European Film Market-en a 25 éves Megafilm teljes portfóliója látható, kiemelt fókuszban az El a kezekkel a Papámtól!, a Nyitva és az Elk*rtuk című mozifilmekkel – erről tájékoztatta a gyártócég csütörtökön a médiát.

A Berlinaléhoz köthető európai filmpiacon a legjelentősebb terjesztők és gyártók tárgyalnak arról, hogy melyik nemzetközi forgalmazó veszi meg és mutatja be külföldön a filmeket.

A világ minden tájáról jelen vannak itt a filmes alkotók és a szakemberek.

A tájékoztató kiemeli, hogy nagy az érdeklődés a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros Elk*rtuk című filmje iránt a nemzetközi filmpiacon.

A politikai krimit a hazai premier után Brüsszelben, Los Angelesben és Erdélyben is bemutatták. A tájékoztató idézi Dudás Viktort, a Megafilm értékesítési tanácsadóját, aki szerint, az Elk*rtuk című politikai krimi izgalmas színfoltja az idei vásárnak. Kiemelte: “a külföldi vásárlók számára egyáltalán nem lényegesek azok a politikai felhangok, amelyek Magyarországon kísérték a filmet. (…) Ez egy jól sikerült politikai krimi, amelyben nagyon erős a szerelemi szál.

“A legtöbb érdeklődőt is ez fogja becsábítani és ennek mentén döntenek a vásárlásról”

– hangsúlyozta.

Helmeczy Dorottya producer emlékeztett arra, hogy az Elk*rtuk előkészületeit mindvégig meghatározta a járványhelyzet:

“amikor a nemzetközi alkotókkal tárgyaltunk, Európában tombolt a járvány, amikor el tudtunk kezdeni forgatni, minden egyes gyártási pillanatot befolyásolt a harmadik hullám, amikor pedig a mozikba kerültünk, akkor kapott erőre az őszi pandémia”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek