Menczer Tamás: támadás zajlik Magyarország ellen

Menczer Tamás: támadás zajlik Magyarország ellen

Magyarország elleni támadásnak tartja az uniós források elosztását és a politikai feltételek összekapcsolását a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, aki erről az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában beszélt.

Menczer Tamás a magyar és a holland miniszterelnök között kibontakozó vita kapcsán azt mondta: a holland előterjesztés szerint valakik új, ködös szabályok alapján megmondanák, hogy melyik ország jó demokrácia és melyik nem. Egy új mechanizmus azonban így biztos nem elfogadható, azt alaposan meg kell tárgyalni – fűzte hozzá.

“Mindez pusztán bosszú Magyarország migrációt elutasító politikája miatt”

– jegyezte meg az államtitkár.

A holland jogállamról szólva Menczer Tamás emlékeztetett arra, hogy Hollandiában tavaly több mint 300 antiszemita incidens történt;

egy felmérés szerint az újságírók 60 százaléka kap fenyegetéseket; az utcán lőttek le egy ügyvédet, a közigazgatási bíróság elnöke pedig egy volt balliberális politikus.

Menczer Tamás leszögezte: nagyon jó, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, mert ha egy balliberális, Gyurcsány Ferenc, vagy valaki más lenne, akkor az ország politikai értelemben már “holland gyarmat lenne”.

“A Momentum magyarellenes párt”

– jegyezte meg az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki párt európai parlamenti képviselői az Európa-ellenes populisták megfékezésére hivatkozva a holland álláspontot támogatják.

Kapcsolódó cikkek