Stockholm, forrás: pixabay.com

Már másképp gondolkoznak a migránsokról a svédek

Már másképp gondolkoznak a migránsokról a svédek

Svédországban megváltozott a közhangulat a bevándorlás megítélésében, a kérdés az, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a politikai felállást. Ezt mondta Flamm László történész, Svédország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Azt mondta,

a közhangulat megváltozását jelzi, hogy egy tavaszi felmérés szerint a svédek körében 41 százalék azok aránya, akik nem szeretnének több bevándorlót, ez pedig duplája a 2015-ös migrációs válság előtti időszaknak.
Stockholm, forrás: pixabay.com

Hozzátette, a társadalom közhangulata azonban változott, a kérdés az, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a politikai felállást.

Stockholm Gamla Stan (Old Town), forrás: pixabay.com
Ezzel kapcsolatban kifejtette, Svédországban a szociáldemokrata párt szigorú bevándorlás-politikát ígért a tavalyi választáson, de a bevándorlást támogató zöldekkel alakítottak kormánykoalíciót, ezért nem tudják végrehajtani választási ígéretüket.
Stockholm, forrás: pixabay.com

“Az ellenzéki oldalon a konzervatív párt is egy szigorúbb bevándorláspolitikát akar, de neki is van két olyan mérsékelt szövetségese, akik a migrációt támogató politikát szeretnének”

– tette hozzá, majd megjegyezte,

amíg ez a politikai konstelláció, nem lesz radikális változás a bevándorlás kezelésében. Jelezte: a következő választás három év múlva lesz Svédországban.

Kapcsolódó cikkek