illusztráció, forrás: pixabay.com

Koronavírus: Bosznia-Hercegovinában korlátozásokat akarnak az emberek

Koronavírus: Bosznia-Hercegovinában korlátozásokat akarnak az emberek

A boszniaiak szerint újra korlátozó intézkedéseket kellene bevezetni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, Szerbiában pedig a választásokon is feltehetően kötelező lesz a védőfelszerelés viselése.

Szerbiában egy nap alatt 12 102-ről 12 175-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A koronavírus-helyzet kezelésével megbízott válságstáb azt javasolta, hogy a június 21-ei általános választásokon a szavazást ellenőrző testületek tagjainak és a szavazópolgároknak is legyen kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 1326-ról 1384-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma.

A héten folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma, aminek okát a járványügyi szakemberek abban látják, hogy a vírus több munkahelyen, például a koszovói postánál is megjelent, és a dolgozók egymásnak adták át a fertőzést.

Észak-Macedóniában szombatra 3538-ról 3701-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Nem hosszabbítják tovább a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotot Észak-Macedóniában, így lehetővé válik a korábban április 12-ére tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.

Bosznia-Hercegovinában péntekről szombatra 2866-ról 2901-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Egy, a napokban végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 67,5 százaléka úgy gondolja, hogy a hatóságoknak ismét korlátozó intézkedéseket kellene bevezetniük annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Kapcsolódó cikkek