fotó: pixabay.com

Koronavírus: Szerbia ajándékot küld Észak-Macedóniának

Koronavírus: Szerbia ajándékot küld Észak-Macedóniának

Nyolcezer adag, koronavírus elleni védőoltást ajándékoz Szerbia a Észak-Macedóniának, a vakcinaszállítmány néhány napon belül érkezhet meg a szomszédos országba. Ezt közölte a belgrádi sajtó csütörtökön.
A Pfizer/BioNTech vakcinájával így már a jövő héten megkezdődhet az észak-macedón állampolgárok beoltása is.

Venko Filipce észak-macedón egészségügyi miniszter a közösségi médiában hívta fel a figyelmet arra, hogy alig néhány órával a bejelentés után megérkeznek az első oltóanyagok az országba, és majdnem 24 000-en jelezték, hogy beadatnák az oltást.

Szkopjei jelentések szerint a jövő héten a kínai Sinopharm kétszázezer adag oltóanyaga is megérkezik az országba, valamint a hónap végéig további majdnem hatezer adagot kap Észak-Macedónia a Pfizer/BioNTech oltóanyagából.

Szerbia azért tud oltóanyagot ajándékozni a szomszédos országoknak, mert az európai országok közül elsőként vásárolt nagy mennyiségű vakcinát Kínából és Oroszországból, emellett pedig a Pfizer/BioNTech, valamint az AstraZeneca oltása is elérhető az országban. A nyugat-balkáni térség országai közül eddig csak Szerbiában és Albániában kezdődött meg az immunizáció.

Kapcsolódó cikkek