Juhász Hajnalka: Magyarország az üldözött keresztények hangja kíván lenni

Juhász Hajnalka: Magyarország az üldözött keresztények hangja kíván lenni

A Magyar Hírlapnak adott interjút a miniszteri biztos.

Juhász Hajnalka azt mondta, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tagjaként beadvánnyal élt a témában, különös tekintettel a keresztényeket ért terrortámadások emelkedő számára. Erről magyar felügyelettel jelentés is születhet, amennyiben a közgyűlés zöld jelzést ad a kezdeményezésnek.

Arról is beszámolt a szerdán megjelent interjúban, hogy az üldözöttek helyben való megsegítését célzó magyar programokat az ENSZ gazdasági és szociális tanácsának New York-i ülésén is ismertette. Hozzátette, hogy

a magyar megoldások, illetve a Hungary Helps program iránt az Egyesült Államokban is “komoly fogékonyság van”.

A miniszteri biztos hangsúlyozta:

“nem a problémát akarjuk beengedni Európába, hanem a segítséget szeretnénk helybe vinni”.

A humanitárius segítséget például hazánk a helyi egyházi vezetőkön keresztül igyekszik közvetlenül a Közel-Keleten élő, üldözött keresztény közösségekhez eljuttatni. Egyedülállónak nevezte Juhász Hajnalka a magyar ösztöndíjprogramot is, amely az üldözött keresztény fiataloknak továbbtanulási lehetőséget biztosít. A KDNP-s biztos azt is elmondta, az ENSZ és az Európa Tanács hatékonyabb együttműködése érdekében konzultatív platform kialakítását kezdeményezte a humanitárius segítségnyújtás területén.

Kapcsolódó cikkek