forrás: pixabay.com

Amerikai tisztifőorvos: május elseje előtt nincs visszatérés a normális élethez

Amerikai tisztifőorvos: május elseje előtt nincs visszatérés a normális élethez

Ezt jelentette ki Jerome Adams altábornagy, az Egyesült Államok tisztifőorvosa a Fox televíziónak adott interjújában pénteken.

Az altábornagy hangsúlyozta, a gazdaság újraindítására, és általában a normális kerékvágásba történő visszatérésre vonatkozó kormányzati döntéseket – ahogyan eddig is, ezután is – a járvány alakulására vonatkozó adatok határozzák majd meg.

Jerome Adams rendkívül fontosnak mondta a társadalmi elkülönülés gyakorlatának folytatását.

“Vannak olyan helyek az országban, ahol tartósan alacsony a fertőzöttséggel diagnosztizáltak és a megbetegedettek aránya, így bizakodhatunk, hogy ezekben a térségekben május elején már lazíthatnak a kijárásra vonatkozó szigorú előírásokon”

– fogalmazott a tisztifőorvos, de leszögezte, hogy az ország nagy részében ez nem így lesz, tagállamonként, sőt, helységenként eltérően indítják be újra a mindennapi életet.

“Helységről helységre, lépésről lépésre, ahogyan a járványügyi adatok lehetővé teszik”

– mondta.

a Fehér Ház Washington DC-ben, a mindenkori amerikai elnök otthona és munkahelye

Csütörtökön a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow és Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt jósolta, hogy májusban az egész országban újraindulhat a gazdasági-pénzügyi élet.

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök munkacsoportot hoz létre a gazdasági újraindítás lehetséges időpontjának és körülményeinek megvizsgálására.

A munkacsoport tagjai között van Kudlow, Mnuchin és a Fehér Ház új kabinetfőnöke, Mark Meadows.

Kapcsolódó cikkek