forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: rászoruló kárpátaljai magyaroknak gyűjtenek

Orosz-ukrán háború: rászoruló kárpátaljai magyaroknak gyűjtenek

A József Attila Színház a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésével jótékonysági előadást tart a rászoruló kárpátaljai magyar családok támogatására június 4-én, a Nemzeti összetartozás napján.

“A József Attila Színház ebben az évben is műsorra tűzi Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című színművét a Nemzeti összetartozás napján”

– olvasható a színház pénteki közleményben. Mint írják, a József Attila Színház a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal szervez gyűjtést a kárpátaljai magyar családok megsegítésére. A jótékonysági akciót támogatni lehet jegyvásárlással, a szeretetszolgálat számlaszámára történő átutalással vagy a karitatív szervezet amomanyozz.hu oldalán indított online átutalással. A közleményben szükséges feltüntetni az alábbit: JASZ.

Lehetőség lesz készpénzes felajánlásra is az előadás napján a József Attila Színházban felállított helyszíni adománygyűjtő ponton.

A tájékoztatás szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítása óta kiemelt feladatának tekinti a határon túli és szórványban élő magyarok támogatását. Az ukrajnai háború kitörése óta adományokkal segíti a Kárpátalján maradt magyar családokat, valamint a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével hozzájárul az oda belső menekültként érkező több tízezer ember ellátásához. Bővebb információk a www. jozsefattilaszinhaz.hu oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek