forrás: pixabay.com

Rengeteg eső eshet

Rengeteg eső eshet

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig. Ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot.

Az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.
Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor.

Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

Kapcsolódó cikkek