francia bulldog kölyök (illusztráció), fotó: pixabay.com

Mindegyik kölyök túlélte a német állatkínzó tetteit

Mindegyik kölyök túlélte a német állatkínzó tetteit

Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett.

Egy 50 éves nő tavaly nyáron Balatonlellén vett tíz hat-nyolc hetes francia buldog kölyökkutyát, majd később ismeretlen helyen még nyolc kölyköt. Egyiknek sem voltak papírjai az eredetéről, sem a kötelező oltásokról.

Az ebeket a többnapos hazánkban tett utazgatása során három, gyöngyvászonból készült hordóztáskában tartotta, így jelentkezett be egy hévízi szállodába is.

Másnap a hotel alkalmazottai fedezték fel a nő távollétében, hogy a szobájában a kölykök részben szabadon, részben az ürülékükkel, vizeletükkel szennyezett táskákban voltak,

de ivóvíz és élelem nem volt előttük.

Ők hívták a rendőröket, akik lefoglalták a kutyákat és állatorvoshoz vitték őket. A vizsgálat során kiderült, hogy

a kutyák egészségügyi okmányokkal nem rendelkeztek és mikrochipet sem ültettek be a bőrük alá.

Napokkal később a nő az először vásárolt kutyák eladójától állatorvosi kezelések igazolásaival ellátott állategészségügyi kiskönyveket szerzett be, amelyeket bemutatott a rendőrségen.

De hamar kiderült, hogy az abban lévő igazolások mind hamisak.

Azzal, hogy a kutyákat elhanyagolt állapotban, szűk helyre, a kórokozók elszaporodását okozó, szennyezett körülmények közé bezárta, az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. A Keszthelyi Járási Ügyészség állatkínzás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene.

Kapcsolódó cikkek