illusztráció

Elfogtak egy állatkínzással gyanúsított 31 éves karcagi férfit

Elfogtak egy állatkínzással gyanúsított 31 éves karcagi férfit

Az állatkínzó csaknem 150 kutyát tartott rossz körülmények között, az állatok nagy részének feltételezhetően eltávolította a hangszálát. Ezt közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A közlemény szerint a gyanúsítottól elszállított 148 kutya állatvédőkhöz került. A Karcagi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársa a hatósági állatorvossal 99 kutyát talált rossz, zsúfolt körülmények között szerdán egy karcagi háznál. Az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodást okozhat.

Egy másik karcagi helyszínen – a férfi lakhelyén – további 49 kutyát találtak, az állatok egy részének szintén nem volt hangja.

“A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik, és nem akarta, hogy a szomszédok a sok kutya ugatása miatt feljelentsék”

– olvasható a közleményben.

A nyomozók a férfi lakhelyén több millió forint készpénzt foglaltak le. A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.

Kapcsolódó cikkek