Horváth Ildikó: az egészséges alvás az egészséges élet része

Horváth Ildikó: az egészséges alvás az egészséges élet része

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerint mégis kevés szó esik erről.

Horváth Ildikó azt mondta, a nyugati világ technológiai átalakulása olyan alvási szokásokat alakított ki, amelyek nem természetesek az emberi szervezetnek. Mivel a megfelelő alvás fontos az egészséghez, mindenkinek saját felelőssége, hogy időben feküdjön le aludni – közölte, hozzátéve, a felnőttek ezzel példát mutatnak a gyerekeiknek.

“A Három generáció az egészségért pályázat célja, hogy javuljon az egyes települések lakosságának egészségi állapota. Előrehaladni együttműködésben, közös döntésekkel lehet”

– emelte ki Horváth Ildikó.

G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke közölte, az európai uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyar lakosság 31,3 százalékának van alvásproblémája. Az eseményen kiosztott közlemény szerint májusban alvásterapeuta képzés indul Magyarországon. A képzés megkezdéséhez szakirányú felsőfokú végzettséggel kell rendelkezni, a teljesítéséhez pedig három év gyakorlati idő is szükséges. A rendezvényen bemutatták az alvásról, alvásproblémákról szóló Magyar Alváskönyvet, és átadták a Sleepfriendly Hotel (Alvásbarát Szálloda) díjat, amelyet a Hilton Budapest és a Mala Garden Siófok nyert el.

Kapcsolódó cikkek