illusztráció

Legeredményesebb évét zárta tavaly ez a pénzintézet

Legeredményesebb évét zárta tavaly ez a pénzintézet

A Gránit Bank mérlegfőösszege 44 százalékos emelkedéssel meghaladta az 573 milliárd forintot 2020 végén, adózás előtti eredménye pedig több mint 2 milliárd forint lett, s ezzel a pénzintézet eddigi legeredményesebb évét zárta. Ezt közölték a közleményükben.

Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a bank pénteki – videókonferencián megtartott – közgyűlésén tájékoztatta a részvényeseket. Kiemelte: a magyar magántulajdonban lévő pénzintézet a 4. üzleti évétől folyamatosan nyereséget termel, 2020 már a hetedik nyereséges esztendő.

“A pénzintézet működésének 11 éve alatt mérlegfőösszegét éves átlagban 51 százalékkal növelte”

– írták a közleményben utalva arra, hogy a működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,8 százalék, amely lényegesen alacsonyabb a bankszektor 1,7 százalékos átlagához képest.

Hegedüs Éva azt hangsúlyozta, a bank eredményei igazolják az alapításkor elhatározott digitális banki stratégia helyességét, amely a több mint egy éve tartó rendkívüli pandémiás helyzetben is kiválóan vizsgázik.

“A problémamentes hitelek aránya a banknál 99,97 százalékot tesznek ki, a hitel-betét arány pedig 50 százalék körüli”

– húzták alá a közleményben.

Az adózás utáni eredményt a részvényesek az idén is az eredménytartalékba helyezték, így eddig összesen több mint 5 milliárd forintot forgattak vissza a bank részvényesei a növekedés maximalizálása érdekében – ismertették a közgyűlésen hozott döntést.

A pénzintézet felívta a figyelmet arra, hogy tavaly bevezették a teljes értékű lakossági bankszámlanyitást szelfis azonosítással és a digital kártyaszolgáltatást, amellyel akár már a számlanyitás másnapján vásárlásra alkalmas plasztik nélküli digitális bankkártyához jutnak az új ügyfelek.

“A legújabb innovációk a hitelezési folyamatok digitális platformra helyezéséhez kapcsolódnak”

– hangsúlyozták a közleményben.

“Ezek közé tartozik az online, digitális ügyfélfiókban igényelhető babaváró kölcsön elindulása, valamint az online lakáshitel-igénylést egyszerűsítő kalkulátor”

– tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek