Jól zárt a BUX

Jól zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 710,49 pontos, 1,95 százalékos emelkedéssel, 37 155,21 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 18,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően emelkedett a BUX. A jó hangulat kedden indult az amerikai piacon, ez a távol-keleti kereskedésben is kitartott szerdán, továbbá a nyugat-európai piacok is 1,5-2 százalékos emelkedést produkáltak.

Az Egyesült Államokban a várakozásokat felülmúló munkaerőpiaci adat jelent meg szerdán, így az amerikai tőzsdék is emelkedéssel nyitottak.

A szakember a magyar piacról elmondta, hogy főleg az OTP húzta az indexet, ugyanakkor a Richter árfolyama is feljebb került. A Mol is emelkedett a piacnyitás előtt közzétett a harmadik negyedéves gyorsjelentése után, két nap alatt közel 5 százalékkal erősödött a papír árfolyama.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek szintén azt emelte ki, hogy a kedvező nemzetközi hangulat tükröződött a magyar piacon. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével pluszban zártak, a legjobban az OTP teljesített. A hektikus hónap utolsó napját egy részvény rallyval búcsúztatták a piaci szereplők – fűzte hozzá.

A Mol 30 forinttal, 1,01 százalékkal 3006 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 3,00 százalékkal 10 300 forintra nőtt, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 391 forintot ért, forgalma 398,8 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 2,90 százalékkal 5330 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3670,98 ponton zárt szerdán, ez 25,20 pontos, 0,69 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Kapcsolódó cikkek