Stabilak a Nagybani Piac eredményei

Stabilak a Nagybani Piac eredményei

A Budapesti Nagybani Piac Zrt. az idén, hasonlóan az elmúlt két évhez, várhatón nettó 2,7 milliárd forint bevételt és 700 millió forint nyereséget ér el. Ezt közölte a társaság marketing és fejlesztési igazgatója az MTI-vel.

Klucsik Zoltán elmondta, a negyedszázados jubileumát ünneplő piac áruforgalma évek óta szintén állandó, az idén is 400 ezer tonna körül alakul. Hozzátette, a 32 hektáros területen folyamatosan fejlesztik a létesítményeket annak érdekében, hogy az eladók és a vevők komfortos körülményeket között üzletelhessenek. A következő öt évben fedetté teszik a piac újabb szektorát, mintegy 500 millió forintért, és újabb raktárcsarnok építését is tervezik, mintegy 1 milliárd forintért.

Házi Zoltán vezérigazgató elmondta, az M5-ös autópálya és az M0-s körgyűrű találkozásánál lévő új helyszín jó választásnak bizonyult, mára naponta átlagosan 1200 belépő termelővel és 2300 vevővel működik a létesítmény.

A 25 év alatt az egyik legnépszerűbb áruból, a burgonyából 750 000 tonna, míg például görögdinnyéből 625 000 tonna fogyott – mondta. Hozzátette, a legidősebb, máig aktív termelő 84 éves, és van olyan eladó, aki 345 kilométert utazik, hogy a nagybanin értékesíthessen. Mostani helyén a Budapesti Nagybani Piac 1991 nyarán nyitotta meg kapuit, ahová a Bosnyák térről költözött.